Adoptionscentrum

Lika Olika® grundaren Mary Juusela är adopterad från Indien, som adopterad möter man ofta frågor om identitet, tillhörighet och nationalitet, frågor som sätter igång stora processer. I Sverige finns det över 55,000 internationellt adopterade, i alla åldrar. Som en naturlig del i arbetet för ökad tolerans samarbetar Adoptionscentrum för att sprida kunskap kring adopterade och adoptivfamiljers liv, leverne och hälsa med Mary Juusela, som har studerat 700 adoptivfamiljer under 10 år. Detta sker via föreläsningar samt i medlemstidningen Adopterad i vilken Mary Juusela, som krönikör, tar upp aktuella och komplexa frågeställningar.

Adoptionscentrum var även en av flera svenska adoptionsorganisationer som stod bakom Mary Juuselas arbete med boken Den stora återresan (Miller&Books, 2014, samt engelsk version 2015) i vilken hon följer fem adoptivfamiljers sökande efter ursprung och rötter under tre år, innan, under och efter återresan. Boken återfinns på www.millerbooks.se där även debutboken Banden som gör oss till familj (Norstedts förlag, 2010) finns att beställa.

”Mary Juusela brinner för frågor om tolerans och gemenskap. Vi ser fram emot att samarbeta med henne eftersom vi tror att hon har mycket att ge av entusiasm och eftertanke till våra läsare.” /Caroline Bexius, Redaktör/informatör Adoptionscentrum

KundAdoptionscentrumUtbildningFöreläsningarPlatsSverigeWebbsidawww.adoptionscentrum.se

Mot utanförskap och främlingsfientlighet
För gemenskap och öppenhet

Privacy Preference Center